Voor particulieren

We waren jong en kropen samen dronken in een tentje. Het begon gezellig, maar al snel wilde ik niet meer. Omdat ik zelf met hem de tent in was gegaan durfde ik me niet te verzetten. De volgende ochtend voelde ik pas echt spijt.”

“Ik ben zo blij dat ik dit met je heb kunnen delen. Ik dacht altijd dat ik de enige was, ik hoorde er verder niemand over. Het is meer dan veertig jaar geleden dat het gebeurd is, ik dacht dat ik er geen last meer van had. Toch ben ik enorm opgelucht door ons gesprek. Ik ervaar nu meer rust.”

De lasten van een geheim
Veel mensen die een nare seksuele ervaring niet bespreken gaan bewust of onbewust gebukt onder gevoelens van schuld en schaamte, en gaan langzamerhand minder voelen. Dit komt vaak door het ontwijken van bijkomende gevoelens waar ze bang voor zijn. Na verloop van tijd weten ze niet altijd de juiste keuzes te maken voor zichzelf, leven op een automatische piloot of staan permanent in een overlevingsstand (wat ook fysieke klachten met zich mee kan brengen). Het negeren of wegdenken van deze gevoelens en van de ervaring zelf kost ongemerkt heel veel energie. Energie die ten koste gaat van plezier, productiviteit en creativiteit. Ook wat je niet vertelt neemt ruimte in. Daarnaast zijn de oordelen die je over jezelf hebt geveld schadelijk voor je zelfbeeld.

Dit hoeft niet zo te zijn!
Stel je voor dat je je ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag een plek kunt geven. Dat je de vragen die je tot nu toe alleen aan jezelf hebt gesteld aan een ander kunt stellen. Dat je de (negatieve) oordelen die je over jezelf hebt geveld kunt toetsen. Dat je de gevoelens bespreekt waar je onder gebukt gaat, zoals schuld en schaamte. Dat je hierdoor een opluchting ervaart en een nieuwe vrijheid, waarmee je focus en energie herwint om dát te doen wat je echt wilt doen.

Ik bied je een veilige plek, persoonlijke begeleiding en waar nodig oefeningen die eenvoudig toepasbaar zijn in je dagelijks leven en je helpen om inzicht te krijgen in wat jou verder helpt in je verwerking. Ik help je de moed te vinden om te durven praten over de impact van je negatieve seksuele ervaring(en) en te onderzoeken wie je kan zijn zonder die ballast. Je gaat hierbij ontdekken wat je energie kost en waar je energie van krijgt, waardoor je meer ruimte kunt gaan maken voor positiviteit.

Is dit coachingprogramma voor jou?
Dit programma is voor mensen die een eerste stap willen zetten in de verwerking van hun ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Als je een of meer van de onderstaande kenmerken bij jezelf herkent is dit programma voor jou.

• je durft niet te praten over een nare seksuele ervaring;
• je schaamt je en/of voelt je schuldig;
• je wil geen onrust veroorzaken (dit komt vaak voor als de pleger een bekende of familielid is);
• je hebt zelfoordelen als ‘het viel wel mee’, ‘het was mijn eigen schuld’, ‘ik ben ook zo’n sufferd’, ‘het is erger voor anderen’;
• je vertrouwt niet (voldoende) op je innerlijk kompas waardoor je moeite hebt met keuzes maken;
• je denkt dat als je niet aan de ervaring denkt, je er ook geen last van hebt;
• je denkt dat iemand anders, zoals je echtgenoot of kind, meer aandacht nodig heeft dan jijzelf;
• je bent bang voor de reacties van anderen;
• je ervaart blokkades bij fysieke intimiteit.

Inhoud en opbouw van dit coachingprogramma
In dit coachingprogramma krijg je veel persoonlijke aandacht en ondersteuning.

Concreet omvat het programma:
• een telefonische kennismaking met aandacht voor je verhaal, vraag en wens;
• een concrete formulering van je gewenste resultaat;
• voorbereidende opdrachten;
• vier sessies van anderhalf uur binnen een overzichtelijke periode met deskundige en resultaatgerichte coaching;
• zes maanden na de laatste sessie een evaluatiesessie om te kijken waar je staat en wat je verder nodig hebt.

Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of mogelijkheden. Alles dat we bespreken blijft vertrouwelijk.