In de media

20-01-2022 – Shownieuws

Naar aanleiding van de uitzending van Boos over de wantoestanden bij The Voice of Holland schoof Legien aan bij de late editie van Shownieuws op SBS6.

Heb je de uitzending van Boos nog niet gezien? Dat kan hier.

06-11-2020 – Start met Fernando FunX
Sander, de vervanger van Fernando, interviewt Legien over de achtergrond van de wetswijziging en hoe nu verder.

05-11-2020 – RTL Nieuws – website
Langer interview met Legien op de website van RTL Nieuws naar aanleiding van het nieuws dat er geen nieuw delict ‘seks tegen de wil’ wordt toegevoegd maar de bestaande verkrachtingswet wordt aangepast.

05-11-2020 – RTL Nieuws
Interview met Legien in het halfachtjournaal (vanaf 14:40) naar aanleiding van het nieuws dat er geen nieuw delict ‘seks tegen de wil’ wordt toegevoegd maar de bestaande verkrachtingswet wordt aangepast.

30-10-2020 – Online artikel en video op LINDA.nl
In de LINDA.original-serie ‘Sex tegen mijn wil’ gaat Tess Milne in gesprek met ervaringsdeskundigen. In de tweede aflevering gaat Tess langs bij Legien (44). Zij zocht na twintig jaar hulp om te verwerken wat er met haar is gebeurd. Ze praat nu eindelijk over waar ze al die tijd niet over durfde te praten.

07-10-2020 – Online artikel in VICE
VICE sprak drie slachtoffers van verkrachting (Marcelle, Natascha en Legien) die tegen het wetsvoorstel van Grapperhaus zijn en vroeg ze waar zij tegenaan liepen toen ze aangifte probeerden te doen.

06-10-2020 – Start met Fernando FunX
Legien in gesprek met Fernando over het wetsvoorstel ‘seks tegen de wil’ van minister Grapperhaus en welke impact haar eigen ervaring heeft gehad.

21-08-2020 – 5 Uur show SBS6
Legien schoof samen met Dagmar Oudshoorn, directeur Amnesty International Nederland, aan om te praten over het wetsvoorstel ‘seks tegen de wil’ van minister Grapperhaus.

17-08-2020 – NOS Radio 1 journaal
Interview met Legien over het wetsvoorstel ‘seks tegen de wil’ van minister Grapperhaus.

03-07-2019 – Pakhuis de Zwijger – Let’s talk about rape
Met Sohaila Abdulali, verschillende ervaringsdeskundigen, experts en sleutelfiguren binnen het gesprek over seksueel geweld werd verkrachtingscultuur, de implicaties van #metoo op het gesprek over seksueel geweld en de rol van taal en terminologie binnen het bespreken van verkrachting besproken.

02-07-2019 – Met het oog op morgen (NOS Radio)
Naar aanleiding van het boek Waar we over praten als we over verkrachting praten van Amerikaans-Indiase schrijfster Sohaila Abdulali, die ervoor pleit om over verkrachting te praten  in plaats van het dood te zwijgen, een gesprek met Legien en Stijn, die een stripboek maakten met hetzelfde doel: Verhalen van Vrouwen, waarin haar verhaal is opgenomen naast dat van vijftien andere vrouwen.

De uitzending vond plaats op 2 juli 2019 en is hier opgenomen in een selectie van de onderwerpen van de voorgaande week. Vanaf 8:24 is het interview met Legien en Stijn te horen.

28-05-2019 – NH Radio
Interview met Legien en Stijn over het stripboek Verhalen van Vrouwen en het achterliggende verhaal van Legien, hoe ze daar twintig jaar mee heeft rondgelopen en de impact van het delen.